Hugo Rau schenkt, als voorzitter van de Vereniging van Vlaams Nationale Auteurs (VVNA, opgericht in 1976, door onder meer Willy Cobbaut, die levenslang de zeer geëngageerde secretaris is geweest) de resterende werkingsmiddelen van de VVNA aan Cultuurlab Vlaanderen. We zijn hem daar zeer dankbaar voor. Met Marjet, zijn vrouw, zijn we overeengekomen dat deze middelen ingezet zullen worden voor projecten en vorming rond zoeken naar Vlaamse sporen in het buitenland.

 

Eén van de doelen van Cultuurlab Vlaanderen is immers precies dat: een inleefreis op zoek naar Vlaamse sporen in het buitenland. Hugo, op zijn beurt, is al heel zijn leven zeer fel begaan met aandacht voor Vlaamse migratie en het bewust in stand houden en verstevigen van de sociale banden tussen  Vlaamse diaspora en het thuisland.

 

Vlaams, sociaal en cultureel bewust zoals we het zelf ook zijn en zoals we dat willen uitstralen in onze toekomstige projecten. We gaan ervoor zorgen dat Hugo aanwezig is in deze projecten.

Leden en oud-leden van de VVNA mogen ons altijd meer uitleg komen vragen.  

 

Contactpersoon hiervoor bij Cultuurlab Vlaanderen: Karel Sterckx – 0492 49 73 28 – karel.sterckx@cultuurlabvlaanderen.be

4 reacties

  1. Geluk gewenst, beste Hugo, met uw mooi gebaar, evenals een goede gezondheid! Mi memoras pri niaj unuaj renkontiĝoj en Amsterdamo (Brakke Grond) antaŭ multaj jaroj. Met zeer genegen groeten. Prof. Jo Haazen, Sint-Petersburg.

  2. Hugo en Marjet.

    Een mooie geste gevat in een fraaie aankondiging.

    Gelukwensen met je initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.