In 1870 al nam Edward De Smedt een patent op zijn Asfaltbeton tijdens een onderzoek naar koolstofproblemen aan de Columbia universiteit in New York. Hij kwam tot het besef dat als je alle bruikbare materialen uit ruwe olie haalt, je overblijft met een goedje dat zich perfect leent om te gebruiken als rijd-oppervlak. De term ‘asfalt’ komt trouwens van het Griekse ‘asphaltos’, wat ‘veilig’ betekent.

In 1872 werden Battery Park en Fifth Avenue in New York geasfalteerd, waardoor het de eerste twee straten in de wereld waren die bedekt werden met het goedje dat we nu nog altijd gebruiken. Tegen 1900 was zo’n 25 kilometer van de wereld geasfalteerd met De Smedt zijn samenstelling. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.