Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BROEDERSCHAP Maçonieke muziek van Mozart & Sibelius

17 april, 2020 @ 20:00 - 22:00

€15

De muziek van dit concert is geschreven door Mozart en Sibelius, voor de vrijmetselarij. Het is ronduit prachtige muziek die zelden in de concertzalen gebracht wordt.

Teun Michiels is tenor-solist, geroemd om zijn vloeiende heldere (ook Duitse) uitspraak en zorgt daarmee voor een goed begrip en expressie van tekst en poëzie. Hij werkte samen met verschillende orkesten en ensembles (o.a. Euterpe, Schola Cantorum Cantate Domino…), Michiels is ook vocaal pedagoog en stadsbeiaardier van Diest.
Klik op de foto om zijn debuutcd ‘Frühlingstraum‘ te beluisteren.

De pianobegeleiding wordt verzorgd door Brecht Degryse.  Hij genoot een opleiding tot klassiek pianist, maar is ook een veelgevraagd accordeonist. Naast zijn klassieke basis zet Brecht graag een stapje naar het lichtere genre. Zijn talent voor improvisatie maakt van hem een veelzijdig muzikant. Hij is ook koorcoach instrumentale begeleiding en geeft les aan Stap Roeselare.

Er is een inleiding door musicoloog Yves Knockaert.  Als musicoloog en onderzoeker is hij verbonden aan het Lemmensinstituut. Hij werkte bij Radio 3 (de voorloper van Klara), schreef concertinleidingen en brochures, geeft lezingen over klassieke en nieuwe muziek, en publiceerde in tal van tijdschriften en boeken (de biografieën van Mozart en Schubert).

Praktisch: Auditorium “Herman Roelstraete” (Art’Iz, Kruisstraat 13 in Izegem) op vrijdag 17 april om 20 uur.

Kaarten (15€): info@vsvk.be, bij alle leden van De Kerels, via 0477 54 66 82

Gegevens

Datum:
17 april, 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Website:
https://www.vsvk.be

Locatie

Auditorium “Herman Roelstraete”
Kruisstraat 13
Izegem, België

Organisator

VSVK Izegem
Website:
http://www.vsvk.be/index.htm