Welkom op de Schreve – Avonturen!

 

Om je passie voor Stappen Langs De Schreve met nog meer goesting te beleven, bieden we je drie avonturen aan: De Groene Schreve, 28 luswandelingen en Lintwandelingen 365. 

Elk avontuur is anders. 

DE GROENE SCHREVE is voor degenen die van uitdagingen houden: 120 kilometer van Rekkem tot in De Panne in maximum 1 week. Wie dit avontuur aangaat en tot een goed einde brengt, krijgt van ons “De Groene Schreve”-patch cadeau.

LINTWANDELINGEN 365: wie de 6 lintwandelingen binnen een jaar afwandelt, krijgt de “Lintwandelingen 365”-patch. Je kiest zelf je startdatum. Die bepaalt dan ook meteen de einddatum. Bijvoorbeeld: van 1 juni 2020 tot en met 1 juni 2021. 

28 LUSWANDELINGEN: wie liever op eigen tempo de 28 luswandelingen doet, en ze alle 28 heeft gedaan, krijgt de paarse patch.

Na registratie, krijg je van ons een fiche waarop je zelf kan bijhouden welke wandelingen je hebt gedaan. Zodra die vol is, kan je de fiche terugbezorgen en dan sturen we jouw patch op.

De Schreve is de grens tussen West-Vlaanderen en Frans-Vlaanderen. De naam komt uit het West-Vlaams en betekent ‘De Kras’. De grens is willekeurig getrokken, zoals een kras in een venster.

In de 19de eeuw trokken veel Vlamingen deze grens over op zoek naar werk. Vandaag kunnen kleuters uit Duinkerke Nederlands leren vanuit de idee dat zij hierdoor later meer kans maken op een job aan de andere kant van De Schreve. Hiermee is de cirkel rond.

In 2015 werkten wij 28 luswandelingen uit onder de noemer ‘Stappen langs De Schreve’, waarbij we letterlijk en figuurlijk op en langs de grens wandelden. Tijdens de wandelingen brengen we mensen in beweging en laten we ze kennis maken met onze Vlaamse emancipatiegeschiedenis.