Proficiat aan alle deelnemers !

Donderdagavond 23/9/21 vond de prijsuitreiking plaats van de eerste fotowedstrijd die werd georganiseerd door de lokale vereniging ‘De Vlaemsche Stooringhe’. In samenwerking met Cultuurlab Vlaanderen zochten ze mooie beelden gelinkt aan Waregem of Anzegem en als het kon met een beetje een rebelse inslag.

Van de 50 inzendingen werden uiteindelijk de 10 beste foto’s geselecteerd door de jury, die bestond uit Denis De Gloire (kunstschilder), Pietro Iacopucci (Schepen van cultuur Waregem) en Yannick Ducatteeuw (Schepen van cultuur Anzegem) en de fotografen die deze 10 beelden hadden gemaakt, werden dan uitgenodigd op de prijsuitreiking om te aanhoren welke 3 foto’s uiteindelijk de beste waren.

Waregemnaar en Nationaal Voorzitter van Cultuurlab Vlaanderen, Dimitri D’Hondt:
“We zijn heel erg blij dat we na deze heel moeilijke coronaperiode toch een nieuwe start kunnen nemen. Hoe kunnen we dat beter met de mooiste plekjes van onze eigen omgeving te zoeken en deze te tonen? Dit is waar deze wedstrijd om draaide en dat is hier heel goed gelukt. Het enige wat onze jury hier nog aan toe te voegen had, was dat er in Waregem en Anzegem niet echt veel rebelse fotografen zijn. Maar dat maakten de ingezonden beelden er alvast niet minder mooi om.”

Winnaar 1ste plaats: 

Els Gevaert – Paardjes in de weide

Winnaar 2de plaats:

Christiaan Noreilde – Slekkeput

Winnaar 3de plaats:

Karin Steelant – Cargolys

De 3 winnaars kregen elk een prijzenpakket die werd geschonken door zowel de stad Waregem, gemeente Anzegem als door De Vlaemsche Stooringhe. En de 3 winnaars krijgen ook een deelnemersplaats in de algemene fotowedstrijd die binnenkort van start gaat over gans Vlaanderen.

De 10 geselecteerde foto’s zijn nog te bezichtigen tot 3/10/21 op de vensters van de Biblab (oude bib Waregem) langs de kant van de Esplanade (naast de ingang ‘De Schakel)