Terugblik voorjaarsontmoeting Verbeke Foundation .

Op zaterdag 26 maart 2022 organiseerde Cultuurlab Vlaanderen een voorjaarsontmoeting in kunstencentrum Verbeke Foundation.

Het was een mooie zonnige dag en de reacties waren lovend.  De kunstensite van Verbeke Foundation is dan ook een unieke plek in Vlaanderen.  Zowel de lezing ” Kijken naar kunst” van Tinneke Schuurmans, als de gigidste rondleiding doorheen het kunstenpark waren zeer interessant en prikkelden de zinnen.

De loting van de Ballonvaart, die werd aangeboden door VNZ, werd gewonnen door Nadine De Mesmaeker.

De uitreiking van de hoofdprijs van de overkoepelende fotowedstrijd van “Mijn rebelse KLIK met Vlaanderen” ging naar Christiaan Noreilde  met zijn foto ” Slekkeput”.

Hieronder geven we graag nog een korte fotoreportage mee en enkele reacties van de deelnemers. 

https://verbekefoundation.com/

https://www.waasland.be/verbeke-foundation

De Verbeke Foundation is het geesteskind van kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. Deze private kunstsite herbergt een magnifieke verzameling van moderne en hedendaagse eigenzinnige kunstwerken die in het landschap verspreid staan.

Kort samengevat: je verdwaalt in 12 hectare natuurgebied en ontdekt in totaal 20.000 vierkante meter aan overdekte paviljoenen. Deze vrijplaats is een onnavolgbare plek, waar niet alleen de werken van gevestigde kunstenaars uitstekend tot hun recht komen. Ook een beloftevolle generatie jonge wolven krijgt hier alle kansen. Welkom in een van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. (bron www.waasland.be)

Meer info op https://verbekefoundation.com/