Reis naar Bremen-Worpswede-Hamburg

16 t.e.m. 20 juli 2023

Info

Datum: 16 tem 20 juli 2023
Locatie: Radisson Blu Hotel in centrum Bremen. Inclusief vervoer per luxe touringcar, kamer met ontbijt, avondmaal eerste avond, begeleiding tijdens reis

Prijs per persoon

  • tweepersoonskamer: 599€
  • éénpersoonskamer:699€

*beperkte beschikbaarheid

Niet inbegrepen

Overige maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven, toeristentaks, andere bezoeken en entreegelden, annuleringsverzekering, bijstandsverzekering

PROGRAMMA

DAG 1 • ZONDAG 16 JULI

Vertrek in de ochtend richting Bremen. Via de Duitse autosnelwegen met de nodige stops tot ons hotel. Onderweg bezoek aan Münster met vrije tijd voor het middagmaal.
MÜNSTER heeft heel wat te bieden zoals een fraaie Gotische Sint-Lambertuskerk en een Renaissance Stadhuis, waar de Vrede van Westfalen in 1648 werd ondertekend, een mijlpaal in onze geschiedenis. Mooie gevels verfraaien de Markt. Ook zijn er leuke winkels en eettentjes.
’s Avonds komen wij aan in hartje Bremen.

DAG 2 • MAANDAG 17 JULI

Stadsbezoek BREMEN
Er is de sierlijke Domkerk, het imposante Stadhuis, de fraaie Schütting en andere mooie panden met trap- en krulgevels.
Ronddolen in de verkeersvrije wijken van de Schnoor en de Böttcherstraße is een must.
En vergeet ook niet de haan, de kat, de hond en de ezel die samen de Bremer Stadtmusikanten vormen. Ook is het aangenaam wandelen langs de Weser.
Bremen biedt altijd een vrolijke en gezellige sfeer.

DAG 3 • DINSNDAG 18 JULI

Daguitstap WORPSWEDE
In een feeëriek decor te midden van het Teufelsmoor bevindt zich het kunstenaarsdorpje Worpswede, waar ooit Rainer Maria Rilke vertoefde. Beeldhouwkunst alom in het bosrijke artiestendorp. Kunstgalerijen nodigen tot een bezoek uit. En wandelen tussen mooie huizen is een aanrader. Worpswede staat samen met Barbizon, Sint-Martens-Latem, Tervuren, Laren, Wakefield op de lijst van de kunstenaarsdorpen.

DAG 4 • WOENSNDAG 19 JULI

Daguitstap HAMBURG
De tweede grootste stad van Duitsland doet ons vaak dromen. De wiegende zeemansliederen leiden ons naar de op twee na grootste Europese haven na Rotterdam en Antwerpen.
Even vertoeven langs de oevers van de Elbe, een wandelingetje in Sankt-Pauli met zijn Reeperbahn of zwerven in de Speicher. Genieten van de havensfeer aan de Landungsbrücke met zicht op de Elbphilharmonie. Wandelen in het park Planten un Blomen en even een kijkje nemen in de Sankt-Michaeliskirche. Het Stadhuis, de Binnen-Alster en de Aussen-Alster zijn ook een ommetje waard.

DAG 5 • DONDERDAG 20 JULI

Retour België met bezoek aan OSNABRÜCK.
Ook hier is het aangenaam vertoeven. De fraaie hoofdkerk en het stadhuis met de Vredezaal waar net als in Münster de Vrede van Westfalen werd ondertekend moet beslist bezocht worden.
Vrij middagmaal in Osnabrück. Hierna via de Duitse snelwegen terug naar België.

 

Vertrekplaatsen

Sint-Pieters-Leeuw kantoor Bell Tours, Halle Station, Anderlecht Ceria/Coovi, eventuele andere opstapplaatsen mits overleg

Interesse?

Inschrijven kan via onderstaande knop.

Belangrijk! 

U dient bij uw inschrijving te laten weten dat u lid bent van Cultuurlab Vlaanderen.

Nadien zal u 10% korting ontvangen!