‘Dag vreemde man’ is een Nederlandstalige muzikale theaterproductie met anderstaligen

Een groep mensen van verschillende leeftijden en achtergronden neemt ons mee op reis door de wereld van de Nederlandstalige muziek en door hun eigen levens. De acteurs hebben allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond. De combinatie van levensverhalen en vierstemmig gezongen liedjes zal iedereen een warm gevoel geven. Ontroering en ambiance verzekerd!

De voorstelling is geschikt voor een breed publiek, en is begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.

Achtergrond

In 2015-2016 bracht een groep anderstalige nieuwkomers de theaterproductie ‘Gelukkig zijn’. Het muzikale theaterproject speelde meer dan 60 keer in het hele land. Kranten, radio en tv besteedden er uitgebreid aandacht aan. Er volgden optredens op de Gentse Feesten en op Boterhammen In Het Park in Brussel. De acteurs-zangers gingen na de tournee verder als het koor Koruso en de Ancienne Belgique begon samen met ‘Theater van A tot Z’ maandelijkse meezingsessies te organiseren waar anderstaligen gratis Nederlands kunnen oefenen.

Door het grote succes, en de vraag naar meer, brengt ‘Theater van A tot Z’ bijna 10 jaar later een nieuwe voorstelling met anderstaligen die Nederlands leren: ‘Dag vreemde man’ – opnieuw genoemd naar een lied van Ann Christy. Muzikanten als Andy Dhondt, Chris Carlier en Jef Neve werken mee.

Deze productie komt tot stand met steun van Cultuurlab Vlaanderenvzw ‘de Rand’, de Taalunie, Koor&Stem, stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk Vilvoorde, Nekka vzw, de Orde van den Prince Vilvoorde en het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven.

Voorstellingen

De agenda van alle voorstellingen vind je terug op de website van Theater A-Z.

Meer info?

Wil je meer info over deze voorstelling of wil je die lokaal zelf organiseren? Contacteer dan onze projectmedewerker Martien Bode, telefoon: 0485/508.360, mail: Martien.Bode@cultuurlabvlaanderen.be

Meer achtergrondinformatie vind je op de website van Theater A-Z.

Promotiemateriaal

Download de flyer en/of de affiche.